MENU
Zuiver Fotografie© Familiereportage Familiefotografie Helmond
Zuiver Fotografie© Familiereportage Familiefotografie Helmond
Zuiver Fotografie© Zwangerschapsshoot Helmond
Zuiver Fotografie© Zwangerschapsreportage Helmond

Informatie & tarieven

Zuiver Fotografie© Anouk van Helmond

Even voorstellen

Dit ben ik, Anouk van Helmond, het gezicht achter Zuiver Fotografie.
En ja; mijn achternaam is hetzelfde als mijn woonplaats; dat vergeet je dus nooit meer! Jarenlang werkte ik als (interim)manager in de uitzendbranche, maar veel gelukkiger werd ik van creatief bezig zijn, met fotografie als grote liefde.
Nu weet ik dat beide beroepen één ding gemeen hebben; iets moois kunnen doen voor een ander. In de uitzendbranche was dat dé perfecte baan voor iemand vinden, nu is dat waardevolle herinneringen vastleggen. Allebei betekenisvol en daar word ik dan weer gelukkig van!

01
02
Zuiver Fotografie© - over mij

Mijn favorieten

Ik word blij van goede koffie (het liefst buiten de deur), stedentrips, zaterdagen, Antwerpen (het liefst zaterdagen IN Antwerpen), interieur, klussen, tijdschriften, Ibiza (met stip op 1), verse bloemen, naar de markt gaan, Instagram, een warm bad, goede podcasts en Netflix. Maar het allerliefst breng ik mijn tijd door met deze twee.

02
02

Werkwijze fotosessies

Een fotosessie moet vooral spontaan, ongedwongen én leuk zijn. Daarom neem ik alle tijd en ruimte om ervoor te zorgen dat jullie je op je gemak voelen. En dat geldt zeker voor sessies met (kleine) kindjes. Pas als jullie je prettig voelen kan ik jullie echte emoties vangen en die onbewaakte momenten vastleggen.
Het liefst fotografeer ik buiten, met natuurlijk licht; dan ben ik in mijn element. In overleg kiezen we een datum en ik deel een aantal van mijn favoriete fotolocaties in de omgeving van Helmond met jullie. Samen kijken we vervolgens welke van die plekken het best bij jullie past.

Met kleine baby’s is dat natuurlijk een ander verhaal; dan kom ik naar jullie en fotografeer ik jullie, in alle rust, in de comfortabele omgeving van jullie eigen huis. Ik selecteer en bewerk de mooiste foto’s in een mix van kleur en zwart-wit en plaats deze binnen 2 weken in een beveiligde online gallery van waaruit jullie de foto’s zelf kunnen downloaden (in hoge resolutie, zonder watermerk). Je kunt er ook voor kiezen om daarnaast een fotoalbum te laten maken van je fotosessie. Hieronder vind je informatie over mijn tarieven.

Tarieven

Zuiver Fotografie© Zwangerschapsshoot Helmond

Tarief fotosessie

Fotosessie op locatie met 1 - 5 personen,
1 tot 1,5 uur
Incl. 20 foto's in hoge resolutie
Extra personen € 15,- p.p.
Reiskosten buiten een straal van 20 km rondom Helmond: 0,21 ct. p/km

€ 195,-

Veelgestelde vragen

• Wat is het beste moment voor een newbornsessie?

Een echte newbornsessie wordt vaak gepland in de eerste twee weken na de geboorte, omdat je baby dan nog veel slaapt en lekker rustig is. Maar elke kraamtijd is anders, dus het allerbelangrijkste is dat jullie je goed genoeg voelen voor een fotosessie. Of dat nu binnen 2 of 6 weken is, de foto's zullen er niet minder mooi om zijn. Het is wel verstandig om, als je al weet dat je een newbornsessie wilt plannen, je uitgerekende datum aan mij door te geven. Dan kan ik hier alvast en beetje rekening mee houden in mijn agenda.

• Op welke locatie vindt de fotosessie plaats?

Voor een newbornsessie kom ik naar jullie (t)huis, fijn in je vertrouwde omgeving. Andere shoots, zoals familiesessies, loveshoots en zwangerschapsreportages, vinden plaats op mijn favoriete fotolocaties in de omgeving van Helmond. Ik ken meer dan genoeg mooie plekjes die ik aan jullie voor kan leggen, waarna jullie zelf kunnen kijken welke van die locaties het beste bij jullie past.

• Wanneer plan je een zwangerschapssessie?

Het beste moment voor een zwangerschapssessie is tussen de 30e en de 34e week van je zwangerschap. Dan is je buik mooi rond en wegen de laatste loodjes nog niet zo zwaar. Plan de sessie vooral niet te ver in je zwangerschap, dan is er nog voldoende ruimte om de sessie te verplaatsen mocht er onverhoopt iets tussen komen.

• Kan ik een geplande fotosessie nog verplaatsen?

Als dat door onvoorziene omstandigheden nodig is dan kan dat in overleg. Samen kijken we dan naar een nieuwe, passende datum.
Mochten we een sessie in de buitenlucht gepland hebben dan houden we in de aanloop naar de fotosessie contact over de weersvoorspellingen. Mochten die er heel slecht uit zien, dan verplaatsen we de sessie in overleg naar een ander moment.

• Waar moeten we op letten bij het kiezen van een outfit?

Deze vraag krijg ik heel vaak! Het állerbelangrijkste is dat jullie kleding kiezen waarin je je je fijn voelt; dan straal je dat ook uit op de foto. Probeer de kleuren enigszins op elkaar af te stemmen en denk hierbij ook aan de omgeving waarin we gaan fotograferen. In een bos is het bijvoorbeeld mooi om voor natuurlijke, rustige tinten te kiezen. Ben een beetje voorzichtig met drukke prints, in het oog springende teksten of kleine streepjes / ruitjes (die kunnen op beeld gaan vervormen).

• Wanneer ontvang ik de foto's en de factuur?

De factuur ontvang je na de fotosessie, maar voor het opleveren van de foto's.
Circa 2 weken na de fotosessie ontvang je de volledige reportage, in een mix van kleur en zwart wit. De beelden worden gepubliceerd in een beveiligde online gallery. Vanuit daar kun je de foto's zelf downloaden, in hoge resolutie zonder watermerk.

• Worden er reiskosten berekend?

Reiskosten zijn inbegrepen bij sessies binnen een straal van 20 km. rondom Helmond. Daarbuiten reken ik een reiskostenvergoeding van € 0,21 ct. per k/m.

Bruiloften

Willen jullie graag je bruiloft door mij vast laten leggen? Dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek om al jullie wensen en de planning van de grote dag samen door te nemen. Tarieven voor trouwreportages beginnen bij 6 uur fotografie.
Klik hier voor het volledige overzicht van de tarieven en de mogelijkheden.

Zakelijk

Heb je behoefte aan professionele beelden voor de website en/of social media kanalen van je bedrijf? Of wil je graag een goede zakelijke profielfoto laten maken? Ook daarvoor kun je bij mij terecht. Klik hier voor meer informatie.

SLUITEN